L’hotel Mirador de Lles és el primer punt de recàrrega per a cotxes elèctric amb els carregadors TESLA.

L’objetiu és ampliar la oferta turística d’ECO-mobilitat.

Ja fa temps que es parla de nous punts on poder carregar els cotxes elèctrics, però a Cerdanya i Alt Urgell no ha estat fins els dos últims anys que han començat a aparèixer diferents opcions de punts de recàrrega, ja sigui amb els carregadors de PEUSA a La Seu d’Urgell i Martinet, un nou punt de recàrrega ràpida de Puigcerdà i altres opcions d’empreses particulars com el Camping Prullans per a dir algunes opcions.

DOS NOUS CARREGADORS DE LA MARCA TESLA

En el cas de l’hotel Mirador de Lles l’aposta ha estat vers a dos punts de recàrrega de 11Kw cadascú model TESLA Wall. Un específic per a cotxes TESLA i l’altre per a qualsevol model de vehícle elèctric. Els dos estan ubicats a la façana de l’hotel i amb espai destinat per a poder fer la càrrega. Cada equip disposa de les proteccions elèctriques establertes per la actual normativa ITC-BT-52 sobre punts de recàrrega de vehícles elèctrics en instal·lacions existents. Els equips poden ser utilitzats pels clients de l’hotel i no cal cap targeta o aplicació per activar-los.

 

La configuració que s’ha establert en els dos equips és de MASTER i ESCLAU, básicament per a que no es produeixin puntes de consum elevades quan hi hagin dos cotxes connectats, més la possible demanda que hi pugui haver en les instal·lacions de l’hotel.Així s’optimitzen les càrregues i s’eviten penalitzacions en factura per excès de demanda de potència.

 

La instal·lació i direcció de projecte ha estat realitzada per Thermias Estudis Energètics i la legalització i disseny ha estat fet per Instal·lacions Vilanna de la Seu d’Urgell.